Руският гранд Рубин (Казан) е предложил оферта в размер на 1,5 милиона евро или близо 3 милиона лева за вратаря на ЦСКА Райс Мболи. Това заяви босът на "армейците" Димитър Борисов. Както е известно, националният страж на Алжир играе при "червените" под наем от Славия.

Борисов заяви, че единственият вариант Мболи да остане в ЦСКА е, ако президентът на Славия Венцеслав Стефанов откаже офертата на руския клуб. Рубин отдавна следи изявите на Мболи и дори емисари на клуба гледаха на живо играта му по време на загубата на "армейците" с 0:2 от Рапид (Виена) в София. Преди дни, когато стражът поиска от ЦСКА да го освободят от тренировки за няколко дни, се появиха информации, че той е ходил за преговори с Рубин.

"Знаем, че Рубин дава 1,5 милиона евро на Славия за Райс Мболи. Ние такава сума не можем да извадим. Райс ще остане при нас само ако Венци Стефанов откаже офертата от Русия. Иначе информациите, че той ни иска 3 милиона лева, за да пусне Мболи при нас, не отговарят на истината. Ако трансферът в чужбина не се осъществи, ние ще направим всичко по силите си да задържим Райс", заяви пред "Меридиан мач" Димитър Борисов. /БЛИЦ