Португалският футболист на ЦСКА Руи Мигел спечели награда за най-добър футболист на 16-ия кръг на "А" група. От общо 18 гласували специалисти, нападателят е получил 11 гласа. След него остават Вилфред Нифлор от Литекс с 4 вота и Дерек Асамоа от Локомотив София с 3 гласа.

„Много съм доволен от тази награда. Надявам се впоследствие да спечеля още трофеи и да помагам на отбора с головете си, за да постигаме победи. Много съм щастлив с новия треньор. Имам повече шанс за игра и това ме радва. Мисля, че най-важното нещо, което Андоне прави с нас, е да работи с нашата психика, което ни дава голяма мотивация”, каза Мигел пред журналистите.

„Разбира се, че в ЦСКА има напрежение, защото трябва да станем шампиони, но всички в клуба сме подготвени и мисля, че това напрежение няма да се отрази по време на мачовете. В отбора дойдоха много добри футболисти, но и много добри напуснаха. Новите ще успеят да заместят бившите играчи на ЦСКА по най-добрия начин", допълни португалецът.

“Предстои ни труден мач с Берое, защото те се нуждаят от точки, за да запазят мястото си в “А” група. Ние обаче също искаме да спечелим, тъй като се борим за титлата. Когато не играех често ми е минавала мисълта да напусна. Чувах оттук-оттам за трансфери, но никой не ми е казал нищо по-конкретно. Всеки ден си повтарях, че и моето време ще дойде и сега съм много щастлив", завърши Руи Мигел./БЛИЦ