Наставникът на Созопол Румен Димов е на мнение, че срещата с ПФК Бургас (1:1) се е превърнала в истинско дерби. Той поздрави и двата състава за мъжката игра.

„Проспахме първото полувреме. Определено не съм доволен от начина, по който играхме през първите 45 минути. На почивката, в съблекалнята си казахме няколко по-тежки приказки. Дори оставих доста време сами единайсетте човека, те да си преценят и да решат как трябва да се излезе през втората част, защото не се спазиха някои от моите указания. Видяхте, че през второто полувреме излязохме преобразени. Показахме си характера, стигнахме до равенството, а можеше и да победим. Има вече и умора у футболистите. „Б“ група е доста тежка, с равностойни отбори. Пътуванията ни в последно време се събраха доста тежки, в отдалечени от нашия град региони. Това неимоверно се отразява. Но в крайна сметка затова имаме 25 футболисти, всеки си получава шанса. В този мач някои от момчетата не можаха да се възползват от него. Но ние разполагаме с отлични футболисти – някой път се получава, друг път – не“, заяви за "Трибуна Бургас" треньорът на Созопол.

Румен Димов коментира и ситуацията в 90-ата минута, когато гол на Петър Колев бе отменен, заради игра с ръка. „Ситуацията с отменения гол е такава, каквато е решил съдията. За нас, като хора, които бяхме близко до ситуацията, нашият футболист посегна да вкара с глава, но топката го удари в гърдите и влезе. Никаква игра с ръка. Но това е много трудна за преценка ситуация. Съдията има друг поглед. Така е преценил, отменил е гола, значи е взел правилното решение. Благодарих на момчетата за себераздаването. Поздравих и съдиите. Това беше много тежък за ръководене мач. Съдията допусна грешки, но ние като треньори и отбори също допускаме грешки. Отмениха ни гол, но каквото са видяли – това са отсъдили. Трябва да ги оставим да свирят на спокойствие. Ние продължаваме напред – утре правим възстановителна тренировка и влизаме в подготовка за следващия мач“, каза силният човек на „Арена Созопол“.

Запитан дали 1:1 е реалният резултат, Румен Димов отговори: „Ако ме бяхте питали това преди мача, щях да отговоря, че 1:1 е добър резултат за такова дерби. Сега обаче, при положение че сме изтървали да победим, ще кажа, че съжалявам. Аз съм максималист и винаги търся победата. В крайна сметка, тук има и малко стратегия. Ние сме пред отбора на Бургас, на пето място и с мач по-малко. Не забравяйте, че ние за първа година влязохме в професионалния футбол. Нашите футболисти нямаха нужния опит. С течение на мачовете, с опита и характера, който имаме, едно класиране в петицата ще е успех за Созопол“.