Бъдещето на аржентинеца Езекиел Росенде още не е ясно. Халфът е на проби в Спартак 1918, но наставникът Румен Димов все още не е взел крайното си решение дали да го остави в отбора за пролетния полусезон в Източната "Б" група.

Наставникът тества играча 45 минути при нулевото равенство с Калиакра преди дни. Росенде е на 26 години, като за последно е играл в чешкия втородивизионен Баник Мост. През есента на този сезон халфът е записал 16 мача в чешката Втора лига, в които е отбелязал 1 гол. Разписва се на 21 август при победа с 3:2 над Зенит (Каслав). Иначе играе за последно за Баник в края на ноември, след което напуска клуба.

Росенде е свободен агент и ако наставникът Румен Димов реши да го задържи, Спартак 1918 няма да плаща трансферна сума, информира "Народно дело".

Халфът започва кариерата си в аржентинския Ел Порвенир, като през 2001 г. преминава в Архентинос Хуниорс. Остава 5 години в този клуб, преди през 2006 г. да подпише с чешкия Хмел Бълсани. От 2007-а до края на миналата година пък е част от Баник Мост.

Румен Димов трябва да вземе решение за състезателя до сряда, когато трансферният прозорец в България затваря.

Днес наставникът ще е в София, за да картотекира футболистите, на които ще разчита през пролетния полусезон. В негово отсъствие тренировката ще бъде водена от помощника Иван Найденов. В събота се подновява първенството в Източната "Б" група, като "соколите" приемат Несебър.