Треньорът на Марек Румен Стоянов изненадващо напусна поста, след като изминаха само два кръга от първенството на “Б” група. В първите два мача тимът спечели 4 точки и е без загуба, но въпреки това наставникът реши да се раздели с клуба.

“От вчера не водя отбора. Абсолютно доволен съм от това, което свърших на 1000%. Доволен съм и от футболистите, от хората, които ме поканиха в Марек – Иво Паргов и Сашо Паргов, както и от моя екип и Християн Толочик. За да продължим обаче са необходими и други неща, освен вярна публика, желание и сърце. Не става въпрос за ламтеж за пари. Но е нормално нещата, които са обещани да се спазват”, обясни пред DenNews.bg Стоянов.

Треньорът изтъкна и че се разделя коректно с клуба. “Абсолютно коректно се разделяме. Аз съм амбициозен човек и друго освен 1-ото място не ме задоволява. И в ръководството сигурно бяха подведени и за това може да възникнат неприятности и неточности в отбора. Но апелирам да не се злоупотребява с тази тема. В отлични отношения съм с всички. Дано моето тръгване амбицира хората в Дупница и положението да се подобри”, заяви още Румен Стоянов. Той допълни и че не е напуснал Марек, за да отиде в друг отбор.

“Вкъщи съм си. Уважавам Марек и не напускам Марек, за да отида другаде. Приятелите ми в Дупница вече са повече и не искам да ги разочаровам”, каза още Стоянов и се обърна и към феновете, които продължават да го подкрепят.

“Не съм ги предал в нито един момент, те винаги са били с нас и искам да ме разберат”, завърши Румен Стоянов.