Новото попълнение на ЦСКА Румен Трифонов заяви, че Миньор е фаворит срещу Левски в мача от следващия 17-и кръг на “А” група.

“Въпреки загубата от Пирин в първия кръг мисля, че Миньор е фаворит в този мач. Левски все още няма официален двубой, а Миньор вече изиграха една среща през пролетта. Отборът на Тони Велков не помага на никого. Миньор винаги играе само за себе си. Перничани имат сили да победят Левски”, каза Румен Трифонов, който бе гост на актуално студио “Дерби”.

“Който покаже по-постоянна игра, той ще триумфира с титлата. ЦСКА и Литекс ще се борят за трофея. Не подценявам и Локомотив (София), който е много опасен отбор, особено с Цецо Генков на върха на атаката”, добави халфът.

„Не бях притеснен от дебюта си. Ние сме професионалисти. През есента бях играч на Миньор и дадох всичко от себе си срещу ЦСКА. Сега съм играч на „армейците” и ще се раздавам с червената фланелка. Не можеш да имаш претенции на какъв пост ще играеш в тим като ЦСКА. Аз изпълнявам инструкциите на г-н Андоне. Той вкара неща, които не бях виждал досега. Сигурен съм, че те ще дадат резултат в най-близко време. Не знам Андоне и Станимир Стоилов да са се разбрали да съм ляв краен защитник, а не крило”, заяви още играчът.

“Не искам да коментирам играта си срещу Локомотив (Пловдив), имаме треньор за тази работа. Знаем, че началото е много трудно. Всички са се подготвили добре и искат победи. Стартирахме с успех, но има още доста време до края на сезона. Ние трябва да изпълним целите си. Стратегията е ясна - 14 победи, ще е трудно, но това е. Ако искаш да си на върха, трябва да постигаш само победи”, завърши Трифонов./БЛИЦ