Новото попълнение на Черноморец - Румен Трифонов, се закани на бившия си отбор ЦСКА. Както е известно, в неделя от 20:00 часа "акулите" приемат "армейците" на стадион "Лазур" в интригуващ мач от 2-ия кръг на "А" група.

"Зарядът в този мач ще бъде различен за мен, защото оставих много приятели на "Армията". Двубоят обаче е жизнено важен и за двата отбора, защото както ние, така и те сме с нулев точков актив. Затова и двата тима ще излезем да се надиграваме. Ще трябва и да рискуваме, за да се опитаме да спечелим. С надлъгване няма да стане. Трудно бихме могли да се изненадаме", коментира Трифонов преди двубоя.

"Дано стадион "Лазур" се напълни. Тогава на ЦСКА няма да му бъде лесно. Трябва да ги бием", нахъсва се доскорошният играч на "армейците".

"Според мен това в момента не е ЦСКА. Организацията и играта на отбора просто не отговарят на името и традициите на този клуб. Не знам на кого би му харесало подобно представяне като това срещу Мура. Нужни са радикални промени, защото се допуснаха много грешки през годините. А сега просто нещата избиха", коментира Трифонов.

"Смешно е да се говори, че ЦСКА ще излезе с юношите си срещу Черноморец. В първия кръг в Ловеч имаше само един юноша в състава им. Всички други футболисти бяха познати играчи, които са доказали какво могат", добави 27-годишният халф-бек.

"Искам само да уточня, че не бях изгонен от ЦСКА, а сам си тръгнах. Ръководството ми предложи нов договор, но парите никога не са били мерило за мен. Просто исках да изчистя главата си. Изкараха ме най-черната овца в Борисовата градина, където съм от 12-годишен. А след като си тръгнах се видя, че може да има и по-черни от мен. Накрая изпуснахме титлата и разбира се най-виновни бяхме хората, които не тренирахме 4 месеца - аз и Тошко Янчев. След критиките, които трябваше да изтърпя - това беше преломният момент да сложа точка и да си тръгна. Просто имах нужда да се разтоваря от това напрежение", обясни още Румен Трифонов.