Бившият румънски футболист на Литекс Валериу Ракита направи разкритие за Гриша Ганчев пред медиите в страната си. Оказа се, че преди години собственикът на ловешкия клуб искал да закупи Стяуа. Ракита, който игра за Литекс в периода 2000-2002 година, след което премина в Стяуа, е бил посредник на българския бизнесмен, но в крайна сметка до сделка не се е стигнало.

Собственикът на клуба от Букурещ Джиджи Бекали е бил готов да продаде притежавания от него контролен пакет акции заради конфликт с феновете, но двете страни не са се разбрали за цената. Ганчев е предлагал 30 милиона евро, а Бекали е искал с 10 милиона повече.

"Ганчев ме попита дали е вярно, че Бекали има намерение да продаде Стяуа. Аз му споделих, че това е така и той ми каза, че е готов да дойде в Румъния и да плати 30 милиона за клуба. Предадох офертата. Бекали по това време искаше 40 милиона евро, но в последствие разговорите не продължиха", разкрива Валериу Ракита.

Румънската преса съобщава още, че личното богатство на Ганчев се изчислява на 220 милиона евро. Джиджи Бекали, който е собственик на Стяуа от 10 години, обяви за първи път, че иска да продаде клуба-европейски шампион за 1986 година през есента на 2008-а. В последствие на няколко пъти той влизаше в остър конфликт със запалянковците, но така и не се раздели с акциите си и продължава да управлява до ден-днешен. А от разкритието на Ракита става ясно, че сега е можело Гриша Ганчев да е собственик на Стяуа.