Румънският Конкордия иска да си върне левия бек на Лудогорец Витиня, съобщава "Тема Спорт". Румънският клуб смята, че португалецът може да реши проблемите в защита, които съпътстват отбора през този сезон. Желанието на тима от Княжна е да вземат 26-годишния ибериец под наем до лятото. В договора между двата отбора обаче ще има клауза за закупуване. В момента Конкордия се намира на 6-о място в класирането на Лига 1, като тимът е допуснал цели 13 гола в първите шест кръга.

Витиня дойде в Лудогорец през зимата именно от Конкордия. Тогава той бе сочен като заместник на Йордан Минев на левия фланг. Това обаче не се случи. Оттогава досега 26-годишният футболист е записал едва десет мача за орлите, като само в един от двубоите той започна като титуляр. През лятото пък на неговата позиция бе привлечен далеч по-класният Жуниор Кайсара. За бразилеца бе броена сериозна сума на Жил Висенте.

През този сезон Витиня все още не е играл в нито един мач за шампионите. Любопитно е, че той дори не е бил сред 18-те избраници на Ивайло Петев за някой от първите шест кръга.

Договорът на левия бек с Лудогорец изтича през лятото на 2013 година. Това прави трансфера на 26-годишния Витиня логичен, тъй като през зимата орлите платиха сума на Конкордия за правата му. Португалецът пък не би отказал да се завърне в тима от Княжна, тъй познава голяма част от състава. Животът в Румъния липсва на играча и той не пропуска шанс да отскочи до северната ни съседка, за да се види с приятели.