Русия детронира Англия от европейския връх при 17-годишните. "Сборная" надви с 1:0 "трите лъва" след гол на Алексей Татаев в 29-ата минута. Двубоят на стадион "Лазур" беше белязан и от две изпуснати дузпи, по една от двата отбора.

В началните минути англичаните бяха по-активният отбор. Първата опасност обаче бе именно пред тяхната врата. Денисов стреля силно от границата на наказателното поле, но Уолстан успя с мъка да избие в ъглов. След изпълнението му Татаев засече с глава, но неточно. В 19-ата минута Денисов нахлу на скорост към наказателното поле на Англия, но се засуети, бе застигнат и топката му бе избита. В 25-ата Мавидиди сътвори чудесен индивидуалн пробив, след който бе съборен в наказателното поле на Русия. Главният арбитър отсъди дузпа без колебание. Ударът от бялата точка на Холанд обаче бе отразен от Александър Максименко. Отбитата топка попадна у Холанд, който с мощен изстрел разтресе дясната греда.

В 28-ата минута руснаците можеха да си отбележат автогол, но Татаев застигна топката на голлинията и я изчисти. 60 секунди по-късно именно героят от предходната ситуация попадна в прегръдките на съотборниците си. След изпълнение на корнер, той засече топката с глава. Защитник на Англия изби около голлинията, но страничният арбитър прецени, че има гол и Русия поведе.

Англичаните се хвърлиха в атака още с първия съдийски сигнал за втората част. Малшансът обаче продължи да преследва „трите лъва“. В 45-ата минута Холанд отправи мощен изстрел от дъгата пред наказателното поле на Русия, но топката срещна напречната греда. В 67-ата минута настана меле в наказателното поле, при което топката на няколко пъти по чудо не влетя в мрежата. Девет минути преди края на мач Едуардс направи чудесен пробив и пусна към влезлия като резерва Угбо, Последният отправи мощен изстрел, но Максименко изби. В 74-ата минута Русия за първи път през втората част премина своята половина и получи дузпа за фаул срещу Галанин. Вратарят на Англия обаче улови ударът на Циганков от бялата точка.

Успехът класира руснаците на 1/2-финал на Евро 2015, където "Сборная" ще има тежката задача да спори с Германия. От 19:00 часа тази вечер стартира последният мач от 1/4-финалите - Франция - Италия. Арена на интригуващия двубой е стадион "Берое".

Следете с БЛИЦ: Евро 2015 за юноши до 17 години