Президентът на БФС Борислав Михайлов е много близо до място в Изпълкома на УЕФА. Той е един от 13-те кандидати за 7-те вакантни места в най-висшия орган на европейската футболна централа. Заседанието ще се проведе на 22 март в Париж.

Боби ще отиде в столицата на Франция с много силен коз - подкрепата на Италия и Русия. Висшите представители на двете велики сили в УЕФА са обявили, че ще застанат зад кандидатурата на Михайлов. Подобно е становището и на представителя на Украйна, както и на още няколко членки на евроцентралата.

През последните месеци босът на БФС е посетил лично изброените страни, за да се срещне с висшите им футболни ръководители и да договори подкрепата им./БЛИЦ

Ето седемте представители на Изпълкома, на които изтича мандата през март:
Шенес Ерзик (Турция), Жилберто Мадаил (Португалия), Мирча Санду (Румъния), Джоузеф Мифсуд (Малта), Григорий Суркис (Украйна), Литаурас Варанавичиус (Литва), Анхел Мария Вияр Йона (Испания)

Ето всички 13 кандидати:
Шестима от настоящия Изпълком се кандидатират за нов мандат: Шенес Ерзик (Турция), Жилберто Мадаил (Португалия), Мирча Санду (Румъния), Григорий Суркис (Украйна), Литаурас Варанавичиус (Литва), Анхел Мария Вияр Йона (Испания)

Седем са новите кандидати: БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ (България), Франсоа Де Кеерсмакер (Белгия), Норман Дарманин (Малта), Сергей Фурсенко (Русия), Петер Жилерон (Швейцария), Иван Хашек (Чехия), Гжегош Лато (Полша)