Сериозен скандал може да се разрази по оста Русия – БФС. Причината е контузията на халфа на националния ни отбор и руския Терек (Грозни) Благой Георгиев. Преди няколко дни босът на чеченския клуб Рамзан Кадиров изпрати писмо до футболната ни централа, с което уведомява, че повече няма да пуска българина в представителния ни тим. Причината е операция, на която Благо се подложи и ще бъде извън игра минимум три месеца.

Един от шефовете на Терек заявява пред руските медии, че клубът е обмислял да поиска компенсация от БФС заради това, че българинът не може да играе. В Терек продължават да смятат, че Благой се е контузил на някои от лагерите на националния ни отбор, въпреки че не може да бъде определено точно кога е получил травмата.

“Той пропуска почти целия шампионат. Ще бъде извън игра юли, август и септември. Може да е готов за игра през октомври, когато шампионатът ще бъде в заключителната си фаза. Кой ще ни компенсира за тази контузия, Георгиев е един от най-важните ни играчи”, коментира спортният директор Тимур Джабраилов./БЛИЦ