Завършилият на шесто място в руското първенство ФК Москва е харесал крилото на Левски Жоазиньо. Бразилецът е хванал окото на спортно-техническия щаб на московчани, които възнамеряват да пратят свой човек в Агиа Напа по време на втория подготвителен лагер на "сините", пише в днешния брой “Тема спорт”.

За интерес към Жоазиньо от страна на московчани намекна и мениджърът на футболиста Мирчо Димитров. "За Жоазиньо конкретна оферта все още няма. Аз съм оптимист обаче, че ще го продадем, защото той е сред играчите, които представляват интерес за няколко отбора. Става дума за тим от първата шестица. Разгледайте класирането от последното първенство и сами ще разберете за кой отбор става въпрос", каза агентът.

За да се осъществи трансфер обаче шефовете на московчани ще трябва да се бръкнат поне с 1 милион евро - цената, която от Левски искат за бразилеца. Съществува възможност от руския клуб да поискат бразилеца под наем за половин година с опция за закупуване. На "Герена" обаче едва ли ще се съгласят на подобен вариант, тъй като ръководството на "сините" е твърдо против основни футболисти да карат пробен период.

Известно е, че преди година Жоазиньо бе на крачка от трансфер в Терек (Грозни). Тогава руснаците извадиха за него 1 милион евро. В последния момент обаче Тодор Батков удвои цената, което отказа купувачите./БЛИЦ