УЕФА прати руски съдия на Левски за домакинския мач с Лацио от Лига Европа, който е на 1 октомври от 20:00 часа, пише в. “7 дни спорт”. Срещата ще свири Николай Иванов. И двата отбора загубиха първите си срещи - левскарите с 0:1 от Виляреал, а Oрлите с 1:2 от Ред Бул Залцбург.

Тази година съдийските бригади в Лига Европа включват по петима съдии. На Иванов от страничната линия ще помагат Николай Голубев и Вячеслав Семенов, а зад вратите ще дебнат Владислав Безбородов и Владимир Петай.

Левски има добри спомени от Иванов. През 2005 г. той е съдия на срещата с Динамо Б в групите за Купата на УЕФА. Единствения гол вкарва Емил Ангелов-Бабангида в 90-ата мин, а съдията дава един жълт картон на румънците.

Руснакът е роден през 1964 г. в Санкт Петербург. Рефер е от 1984 г., международен от 2000 г. В биографията му има една много черна точка. През 2007 г. след мач между Кубан (Краснодар) и Локомотив (Москва) е обвинен, че пуснал играчите в наказателното поле, преди да се изпълни дузпа. Признават го за виновен, глобяват го с половин заплата и го наказват да не свири един месец.

По професия Иванов е инженер, а в свободното си време играе баскетбол и боулинг. Често го бъркат със сънародника му Владимир Иванов, който също е съдия./БЛИЦ