Централният нападател Димитрий Яковлевски ще започне тренировки с отбора на “Ботев” (Пловдив). 24-годишният футболист е роден в Русия, като има и белгийски паспорт. Той се е подвизавал в отбори от втора дивизия на Белгия и Холандия. Яковлевски ще изкара пробен период при "жълто-черните", в който ще опита да впечатли Ферарио Спасов и да си заслужи договор с клуба.

"Канарчетата" подновяват тренировки днес следобед. След като пусна възпитаниците си в тридневна почивка след победата над Монтана, Феро ще изведе отбора на първо занимание за седмицата в 18:00 часа. Тренировката ще пропуснат петима от общо осемте национали на “Ботев”. Това са Ернестас Шеткус, Бобан Грънчаров, както и младоците Лазар Марин, Петър Чобанов и Радослав Терзиев, които вчера играха за юношеския държавен тим до 19 години срещу връстниците си от Румъния, а тази вечер отново излизат срещу северните ни съседи.

Младежките национали Тодор Неделев, Петър Атанасов и Станислав Костов ще се явят на тренировката днес, а от утре ще се присъединят към селекцията на Михаил Мадански. Все още не е ясно дали травмата, която Неделев получи в последния шампионатен двубой ще му позволи да играе за България в квалификационния мач срещу Люксембург.