Новият собственик на Спартак (Плевен) Арсен Арменяк даде първата си пресконференция като собственик на втородивизионния Спартак (Плевен). Руснакът, който е носител на званието “Майстор на спорта”, обеща на плевенските фенове, че ще се постарае да вкара отбора в “А” група. Арменяк, който е и промоутър на спортисти в бнойните спортове, допълни, че ще докара качествени чужденци и ще стабилизира финансово Спартак.

“Целта е класиране в “А” група. Смятам, че ако финансово стабилизираме клуба, ще успеем. Ако все пак това не стане факт, тогава ще направим мащабна селекция. Вече съм разговарял с кмета – проф.д-р Димитър Стойков, с когото стигнахме до извода, че базата на клуба трябва да отговаря на целите, които сме си поставили”, заяви Арменяк.

„С моите връзки в спортните среди по цял свят ще направя селекция, в която ще има чуждестранни футболисти, в това число дори и от Италия, където прекарвам най-много време. Връзката ми с Плевен стана факт благодарение на мои приятели, които имат бизнес тук, в България. Разбира се, колкото по-добре се получават нещата тук, толкова по-често ще идвам в страната ви“, обеща новият бос на плевенчани.

Ще бъде внесено и предложение на общинската сесия в Плеен спортната база да се даде безвъзмездно на клуба за дълъг период от време, като ремонтът, който ще се извърши, ще бъде финансиран съвместно от Община Плевен и Арменяк.