Руснак може да стане собственик на Ботев (Пловдив), твърдят колегите от PlovdivDerby, след като Георги Самуилов обяви оттеглянето си от клуба. Новината за напускането на собственика хвърли в паника доста от феновете на "жълто-черните". Информациите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толкова страшна.

Хронологията на събитията е следната. На 13 февруари Георги Самуилов е уведомил президента Ангел Палийски и Съвета на директорите, че се оттегля. В първия момент това е шокирало всички в Ботев. Самуилов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 милиона лева от времето на Цветан Василев. От клуба са му благодарили за сериозната подкрепа в последната година и за средствата, които са дадени от него под формата на спонсорски договор, а не като заем.

На 15 февруари адвокатът на Самуилов - Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден Сдружение „Ботев“ притежава 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служители, за да няма напрежение.

В момента се подготвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на което се очаква в Ботев да влезе много сериозен мажоритарен собственик. Единствено и само президентът Ангел Палийски води разговори за придобиването на акциите от новия собственик. В момента той е в чужбина за финални разговори. Със сигурност става въпрос за много сериозна фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стадиона и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хилядите привърженици.

По непотвърдена официално информация на PlovdivDerby.com новият собственик на Ботев ще бъде руснак. Днес Палийски ще има среща с представители на фракциите от агитката на "канарчетата", както и членове на сдружението, което отново притежава 61% от акциите на клуба. Очаква се на срещата Палийски да свали картите на масата и да разкрие с кого води преговори за издръжката на Ботев и дострояването на Колежа.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига