Руският бизнесмен Андрей Юриевич Иванов е силно разочарован от нравите на хората в Русе. Предприемачът, който даде известна сума за баскетбола и наля, макар и твърде скромни според някои пари във футболия Дунав, се замислял сериозно дали си струва намерението му за спонсорство в русенския спорт.

"Защо се мразите толкова, момчета? Тук всеки говори зад гърба на някого. Когато някой си тръгне от масата, веднага започват да шушукат и да злословят по негов адрес. На по-гадно отношение на едни хора към други не съм ставал свидетел никога в живота си", споделя наблюденията си руснакът.

"Насила ще го изгонят от Русе", коментира източник, пожелал анонимност и подчерта, че изведнъж около чудатия бизнесмен се нароили неспортни персони с внезапно възникнали спортни интереси.
"Впили се като пиявица в руснака. Явно искат да изкрънкат нещо от него и го омагьосват със сладки приказки", подозира друг източник на ruse24.bg.

През последните дни няма никакви знаци, че руският бизнесмен скъсява пътя си до генерално спонсорство и влизане във владение на ФК Дунав. Той не е в Русе и е твърде възможно да не се върне никога, въпреки че на няколко пъти даваше гръмки заявки да подпомогне щедро за израстването на голям отбор.

Днес от 17:00 часа Дунав приема Добруджа в мач от 6-ия кръг на Източната "В" група. /БЛИЦ