Руският бизнесмен Андрей Иванов няма да помага на Дунав (Русе). Оказа се, че босът се е насочил към друг втородивизионен отбор - Пирин (ГД). Иванов дори е изгледал вчерашната тренировка на тима от Гоце Делчев.

От разговора на руснака с изпълнителния директор на неврокопчани Иван Близнаков станало ясно, че той наистина проявява интерес към клуба. По думите на клубния началник на Пирин (ГД) Андрей Иванов останал впечатлен от базата и от качествата на футболистите, които са на разположение на треньора Димитър Соколов.

Според Близнаков обаче, ако има наистина сериозен интерес, трябва да бъдат спазени всички процедури по закупуването на отбора, което не става от днес за утре. Той обаче увери, че ръководството на тима няма да върне човек със сериозни намерения да инвестира в клуба. През зимата се появиха информации, че Пирин (ГД) ще стане сателит на ЦСКА заради бизнес интересите на собствениците на "червените" Димитър Борисов и Иво Иванов в Гоце Делчев, но това не стана. Докато се намери купувач на отбора, общината ще продължава да издържа клуба.

Проблемите пред наставника Димитър Соколов за домакинския мач в събота срещу Банско се изразяват в многото контузии в състава. От мача с Чавдар (Бяла Слатина) (0:1) със счупен нос е централният нападател Ангел Тошев, който днес се подложи на операция, информира е-79. Освен него, с контузии са Ангел Маджиров и Георги Близнаков. Трите травми в рамките на една седмица накараха ръководството на Пирин (ГД) да даде курбан за здраве на своите играчи. /БЛИЦ