Два турски и един руски отбори проявяват интерес към звездата на Берое (Стара Загора) Давид Каядо. Чуждите емисари са проследили на живо дербито на Тракия срещу “Ботев” (Пловдив). Именно Каядо отбеляза победното попадение за “зелените” за крайното 1:0.

"Без никакво съмнение Каядо представлява интерес за много отбори от България и чужбина. Аз специално имам запитвания от клубове от Турция и Русия. Един от хората, които се занимават със селекцията на отбор, беше с мене на мача с Ботев, обяви пред БТА мениджърът на футболиста Николай Жейнов. 26-годишното крило пристигна в края на декември 2011-а година в Стара Загора и е особено ценен заради постоянството в изявите си. Той е португалец по произход, но гражданин на Люксембург и за Берое е отбелязал 13 шампионатни гола в 45 мача.

"Два турски отбора и един руски вече започнаха предварителни разговори с мене и в най-скоро време, когато получа тяхната писмена оторизация, ще отнеса въпроса до клуба. Берое трябва да обяви каква е цената срещу която биха го продали през зимния трансферен период, коментира Жейнов. Договорът на играча изтича на 30 юни 2014 година".

Мениджърът каза още, че със сигурност още идния понеделник- на 30 септември, в мача с Литекс, той ще бъде придружен от други кандидати за играча. Руският клуб, който е от Висшата лига, ще прати свой човек за мачовете срещу възможно най-сериозни противници. Според Жейнов, опциите са гостуването на старозагорци на ЦСКА на 31 октомври или мачът с Лудогорец, който е в 19-ия кръг.