Руски и турски отбори проявяват интерес към защитника на Локомотив (Пловдив) Михаил Венков, споделиха от "Лаута". Мениджъри вече поискали информация за цената на опитния футболист, който има договор със "смърфовете" до лятото на 2013 година. Самият играч ще започне подготовка с Локо на 9 януари и тепърва ще обсъжда с шефовете на клуба възможността да бъде продаден.

Венков стана най-успешното ново попълнение на "черно-белите" през лятото на миналата година. Той заигра отлично на любимата си позиция - левия бек, и направи поредица от силни мачове. С оглед на неговата възраст – 28 години, евентуален трансфер в чужбина може да се окаже първи и последен в кариерата му.

Представители на Локомотив ще посетят утре община Пловдив, за да обсъдят проблема с концесията на подлеза на Централна гара, пише още gustonews. От местната управа заплашиха, че ще анулират договора за концесията, ако "смърфовете" не започнат да плащат таксата от 100 000 лева, която дължат. Локомотивци не искат контракта да бъде развалян, тъй като получават солидни приходи от наемите, които им плащат търговските обекти, развиващи дейност в подлеза. Затова шефовете на клуба ще предложат на общината вариант за разсрочено плащане на дължимите 100 000 лева. Локо взе подлеза на Централна гара през 2004 година.