Арда (Кърджали) ще играе контролна среща с руския елитен футболен отбор Рубин (Казан) по време на зимната подготовка на двата отбора. Руснаците обявиха, че срещата ще се проведе на 6-и февруари и вероятно ще бъде последна или предпоследна за кърджалийци от лагера им в Анталия.

Любопитното е, че и двата отбора заемат 7-о място в първенствата на своите страни след изиграването на срещите от есенния дял.

Иначе руснаците са планирали 11 контролни срещи в Турция по време на два свои лагера, а един от тях е срещу друг български отбор – Ботев (Пловдив).

Кърджалийци, които от два дни тренират отново под ръководството на Александър Тунчев, ще имат две проверки и в България. Едната е на 20-и този месец срещу третодивизионния Димитровград, а на 24-и в Стара Загора на стадиона на Верея ще срещнат ЦСКА 1948.

На 27-и този месец Арда заминава на лагер в Турция и ще остане там до 9-и февруари. Наставникът Александър Тунчев иска в този период синьо-белите да изиграят четири контролни срещи и с двете у нас да бъдат общо шест за цялата зима.