Пореден руски кошмар се заформи около Левски. Терек (Грозни) проявявал интерес към лявото крило на “сините” Жоазиньо преди началото на подготвителния лагер на шампионите в Каварна. Руският клуб обаче сериозно ударил по самочувствието на Левски - вместо в офиса на тима да постъпи факс с конкретна оферта, от Терек искали бразилеца да мине пробен период, за да видят дали е подходящ, пише в днешния си брой вестник “Тема спорт”. Това вбесило до краен предел треньора и спортен директор Георги Иванов.

Новината потвърди мениджърът на Жоазиньо Мирчо Димитров. "За Жоазиньо няма още конкретна оферта. Има само интерес и запитвания. От Терек искаха той да кара пробен период при тях по настояване на треньора им, но от Левски бяха категорични и не го пуснаха", каза Димитров.

Твърде вероятно е Жоазиньо да бъде продаден в руското първенство, а както вече стана ясно, човек от щаба на ФК Москва ще наблюдява изявите на футболиста по време на втория подготвителен лагер на "сините" в Кипър.

Със сигурност обаче от Левски няма да се разделят с него за по-малка сума от 1 милион евро, каквото е желанието на собственика Тодор Батков.

Само преди няколко дни именно заради нежелание на играч на Левски да кара проби в чужбина пропадна продажбата му. Жимко Миланов отказа да бъде пробван в швейцарския Аарау и не бе трансфериран, а след това отиде в румънския Васлуй./БЛИЦ