Централният защитник на Литекс Илия Миланов мо­же да последва своя брат близнак Георги в Русия, това разкри пред "Тема Спорт" мениджърът Мирчо Димитров. Той бе с основна заслуга за преминаването на Георги в ЦСКА Москва.

"Имам варианти за Илия Миланов. Работя добре с всички отбори без Зенит. При тях селекционната поли­тика е по-сложна и едва ли ня­кога биха взели играч от Бъл­гария. Но на този етап Ли­текс не ми е разрешил да предлагам играча, а има ти­мове, които са готови да го вземат", сподели от Москва агентът. С качествата на Илия Миланов вече са били за­познати Амкар, Ростов, Том Томск, ФК Краснодар и Кубан.

В същото време стана яс­но, че главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов е набелязал играчи от Бразилия за зимната селекция. За цел­та той вече е заминал за Страната на кафето, къде­то има много силни връзки. В плановете на оранжевите са трима играчи от Серия Б и Серия Ц.

От Литекс са хвърлили око и към двама играчи от Б гру­па. В плановете на ловчанлии са вратарят на Спартак Вар­на - 22-годишният Николай Банков, и халфът на Марек Светослав Диков. Вторият е бил наблюдаван на няколко пъти от помощник-треньора на Златомир Загорчич -Добри Митов. Почти сигур­но двамата ще се озоват край Покрития мост от Но­ва година.