Звездата на Англия Уейн Рууни даде пресконференция преди гостуването на България, което е в петък от 21:15 часа на "Васил Левски".

"Смятам, че мача в България ще бъде доста тежък. Атмосферата на стадиона в София ще бъде хубава и българите ще се опитат да ни затруднят. Трябва да вземем трите точки, колкото и да ни е трудно", заяви голмайсторът на Манчестър Юнайтед, който се намира в отлична форма напоследък, а в неделя вкара хеттрик на Арсенал при категоричната победа на "червените дяволи" с 8:2.

"Винаги е хубаво да си в добра форма и да бележиш много голове. Нека обаче сега да мислим за мачовете на националния отбор. Очаквам с нетърпение да играя за Англия, да се представя добре и да помогна да вземем нужните точки", добави Рууни.

25-годишният нападател коментира и представянето на новия си съотборник на "Олд Трафорд" - Ашли Йънг - "Той се представя много добре в последните няколко мача на Англия. Ашли работи здраво. Много хора не знаят колко много се труди той. Ако получи шанса да започне титуляр, със сигурност ще се възползва на 100%."

"Уелс са добър състав, но вярваме, че можем да ги бием у дома. Нашата цел е да вземем 6 точки в предстоящите два мача", коментира Рууни за уелсците, които гостуват на "Уембли" следващия вторник, когато пък България има визита на Швейцария.

England's soccer player Ashley Cole, right, and Wayne Rooney, left, during a training session at London Colney, Tuesday, Aug. 30, 2011. England will play a Euro 2012 qualifier soccer match against Bulgaria on Friday in Sofia, Bulgaria.

England's soccer player Wayne Rooney speaks at a press conference in Watford, England Tuesday, Aug. 30, 2011. England will play a Euro 2012 qualifier soccer match against Bulgaria on Friday Sept. 2 in Sofia, Bulgaria.