Феновете на ЦСКА и Левски имат сериозен проблем от известно време, научи БЛИЦ СПОРТ. След нареждане полицията е започнала акция срещу агитките. Не се допускат ултраси с пришити маски към суитшърите си. Въпросните артикули от години са познати и използвани сред най-запалените привърженици. Според феновете те се слагат на лицата, за да предпазват от дима, който се разнася при запалването на факлите. От полицията обаче явно имат друго тълкувание, че по този начин се укриват евентуални нарушители на реда. Фенове с подобни маски не бяха допускани на мача на ЦСКА с Берое за Купата на България, както и на двубоя на Левски срещу Лудогорец.

Феновете веднага скочиха на нововъведението на полицията. "Значи с бурки в Пазарджик може, а нас ни арестуват за маски...", гневят се ултрасите. "Ами да ни арестуват и за шаловете, ако искат. Все едно с шала и качулката не мога да си скрия лицето...", реагираха привържениците.

Темата с бурките е изключително актуална в момента и днес общинският съвет в Пазарджик реши да забрани носенето им на всички обществени места, включително паркове, градинки, училища и градския транспорт.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ