С човек по-малко Арда (Кърджали) препъна Черно море и завърши 0:0 с него в мача им от седмия кръг на efbet Лига. Мачът се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив, тъй като съоръжението в Кърджали няма осветление. От 38-ата минута домакините играха в намален състав, след като Роман Ховсепян направи дузпа и бе изгонен, а Жоржиньо пропусна от бялата точка.

Преди началото на срещата главният съдия Николай Йорданов получи специален плакет от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и фланелка на Арда, връчена от президента на "сините" Петър Пешев. Реферът е едноличен рекордьор с 255 мача в елита на българския футбол, задминавайки постижение на Антон Генов.

Гостите можеха да поведат в 17-ата минута, когато Васил Панайотов центрира в наказателното поле към Мирослав Енчев. Последен с топката игра Радослав Василев, който отклони кълбото към собствената си врата, но стражът Иван Караджов се намеси изби в корнер.

В 24-ата минута Мартин Минчев направи пробив отляво и центрира към Жоржиньо, но нападателят не успя да се разпише във вратата на домакините. Те останаха с човек по-малко в 38-ата минута, когато Роман Ховсепян направи дузпа срещу Мартин Минчев и бе изгонен заради жест към главния съдия. Жоржиньо шутира от бялата точка в долния десен ъгъл, но Иван Караджов отново показа класа и изби в корнер.

След почивката в 51-ата минута Дарко Глишич стреля от пряк свободен удар, но опитът му премина покрай лявата греда. В 64-ата минута Панайотов и Жоржиньо разиграха добре топката, след което нападателят шутира в близкия ъгъл, но Караджов спаси.

В 79-ата минута „моряците“ имаха нов страхотен шанс за гол, след като Виктор Попов проби отдясно и центрира, а топката се удари в напречната греда. До края на мача футболистите на Илиан Илиев продължиха да натискат в търсене на победен гол, но така и не успяха да преодолеят Иван Караджов. В последната 90-ата минута Елиша Сам имаше възможност да донесе успеха на Арда, но от близка дистанция не намери целта.

След равенството тимът от Варна остава шести с 10 точки, а този от Кърджали е седми с 9 преди останалите срещи от кръга.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020