Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) завършиха 1:1 в първата среща от 26-ия кръг, който е последен от редовния сезон в Първа лига. Футболистите на Сашо Ангелов успяха да изкопчат точката от Коматево, въпреки че почти цялото второ полувреме играха с човек по-малко заради червен картон.

Врачани поведоха чрез Мартин Кавдански в 16-ата минута, но само три по-късно Васил Шопов изравни за "канарчетата". 

В 55-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Мариян Иванов беше изгонен за втори жълт, респективно червен картон. Той спря с ръка пас на Антонио Вутов в наказателното поле и съдията Драгомир Драганов посочи бялата точка. Вратарят Красимир Костов обаче отчая Тодор Неделев, спасявайки дузпата. Стражът на гостите се отчете с още няколко решителни намеси и беше с основна заслуга за спечелената точка.

Така Неделев продължи лошата си серия срещу Ботев (Враца) - отборът, на който никога досега не е вкарвал гол в първенството.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Малко преди края момчетата на Сашо Ангелов дори можеха да победят. В 78-ата минута Георги Вълчев отне топката след грешка на Кристиан Димитров в средата на терена и хитро реши от централната линия да стреля, опитвайки да прехвърли излезлия напред Даниел Кайзер. Вратарят на "канарчетата" все пак успя да избие в корнер. В оставащите минути до края домакините така и не можаха да вкарат победен гол на Костов, който ги отчая с отличните си намеси и заслужено беше избран за Играч на мача. 

Ботев (Пловдив) събра 45 точки и завършва четвърти в крайното класиране на редовния сезон.

Ботев (Враца) пък е десети с 31 и ще играе в Група "А" на втората осмица заедно с Етър, Витоша (Бистрица) и Верея.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019