Литекс завърши наравно 1:1 при гостуването на Арис в последната си контрола от зимната подготовка. Мачът се игра на стадион "Клиеантис Викелидис" в Солун пред 3500 зрители.

Попадението за селекцията на Христо Стоичков реализира Галин Иванов в 24-ата минута, а в 41-ата Лазаридис изравни за домакините, които са на 8-ото място в гръцкия елит.

В последните 20-ина минути на мача Литекс игра с човек по-малко, но въпреки това геройски удържа равенството. В 68-ата Васил Божиков получи червен картон, след като фаулира Нето на линията на наказателното поле.

Вратарят Евгени Александров, който замени Илко Пиргов на почивката, имаше много работа, но се справи блестящо и с няколкото си отлични намеси не позволи на домакините да му вкарат гол.

Домакините започнаха по-активно срещата и първи създадоха положение пред Илко Пиргов. Стражът обаче спаси удар с глава в 4-ата минута, а след това изстрел на гръцки футболист премина над вратата. В 19-ата пък Итуа Онанга трябваше да чисти топката от голлинията след удар на Триндафулакос.

След като не допуснаха гол при първоначалния натиск на Арис, "оранжевите" успяха да отбележат при първото си положение. Това се случи в 24-ата минута, когато Сандриньо подаде на Галин Иванов, крилото направи серия от финтове и стреля към вратата, топката рикошира в защитник и се оплете в мрежата - 0:1.

В 41-ата минута отново центриране от корнер създаде напрежение сред защитниците в оранжево. Лазаридис беше оставен непокрит и успя да изравни резултата - 1:1. В самия край на полувремето гърците можеха да осъществят пълен обрат, но Катидис пропусна от изгодна позиция.

През второто полувреме двамата треньори направиха множество смени. Подкрепяни от феновете си играчите на Арис започнаха активно и след почивката. В 47-ата минута Умбидес обстрелва неточно Евгени Александров, изпращайки топката в аут. В 56-ата след неразбирателство в защитата на Литекс, Капетанос овладя кълбото и с мощен пробив се озова сам срещу стража на българския шампион, но Александров успя някак си да парира удара му. До края вратарят на "оранжевите" имаше още доста работа, но се представи на висота и не допусна гол. Футболистите на Арис изцяло доминираха, особено след изгонването на Божиков. За Литекс при една контраатака албанецът Армандо Ваюши не успя да отбележи.

Така Литекс се добра до престижното равенство в последната си контрола от зимната подготовка. Балансът на "оранжевите" е 7 победи, 2 равенства и 3 загуби.

В първия си официален мач за пролетния полусезон в "А" група избраниците на Стоичков домакинстват на Видима-Раковски на 3 март.

АРИС (Солун, Гър) - ЛИТЕКС 1:1
0:1 Галин Иванов (24), 1:1 Лазаридис (41)

Съставът на Литекс: Илко Пиргов, Васил Божиков, Итуа Онанга, Илия Миланов,Страхил Попов, Сандриньо, Небойша Йеленкович, Христо Янев, Момчил Цветанов, Галин Иванов, Светослав Тодоров (Евгени Александров, Армандо Ваюши, Александър Цветков, Марсело Никасио, Томи Костадинов, Максим Жос, Кирин Динчев, Никола Колев, Янаки Смирнов, Румен Руменов)