Футболистите на Ботев (Пловдив) се събраха за първа тренировка. Наставникът Петър Пенчев изведе група от 22-ма играчи, но от тук започват проблемите. Пенчев и помощникът му Иван Кочев ще водят отбора до края на седмицата, след което освобождават постовете си.

Финансовата криза при “канарчетата” продължава, а над 11 играчи чакат Арбитража, за да разтрогнат с клуба. Логично на първата тренировка отсъстваше президентът Димитър Христолов, липсваше и изпълнителният директор Сава Савов.

Новите имена при “жълто-черните” са игралите в аматьорския футбол Делян Ташев, Георги Маринов и Красимир Иванов.

От заниманието отсъстваха Лилчо Арсов, Здравко Станков и чужденците Ерик Кабу, Омуниго Темиле, Алфред Мапока и Мауро Алегре. На стадион “Христо Ботев” ги нямаше и заминалите на подготовка с ЦСКА, но все още футболисти на Ботев Николай Манчев и Тодор Тимонов. Последни тренировки с родния си клуб ще направи дългогодишният капитан на канарчетата Даниел Божков, чийто контракт също изтича.

От пловдивската полиция предвидливо бяха осигурили присъствието на униформени служители на реда, които да предотвратят евентуални ексцесии от страна на феновете./БЛИЦ