В Гоце Делчев съжаляват, че ЦСКА не се е съгласил да гостува в града за контролна среща в паузата на първенството. В същото време "армейците" предпочетоха да гостуват в Сърбия на Раднички (Ниш). Проверката е днес от 16:00 часа. Пирин (Гоце Делчев) пък вчера изигра контрола и победи с 1:0 Миньор (Перник) на стадион "Бончук" в Дупница.

„ЦСКА са си направили своята програма, така са решили. Ние ги бяхме поканили за мач. Може би следващият път ще можем да направим една контрола с тях", заяви пред БЛИЦ шефът на Пирин (Гоце Делчев) Антонио Сакаджийски.

"Нашата цел е да се запази психологическото равновесие на играчите и да се работи върху този аспект на тяхното състояние. Напрежението е голямо и в известна степен неубедителната игра. Може би е по-добре, че се случи така, за да може малко да се отърсят момчетата от нервното напрежение, което определено има върху тях с оглед желанието им изява и доказване, а така също и очакванията на обществеността. Играхме добре, но не успяхме да материализираме своите положения до мача с „Ботев“. По моему нещастната загуба срещу пловдивчани оказа своето влияние върху момчетата, които бяха неубедителни в следващия кръг срещу Монтана. Всеки отбор има и такива мачове, така че нищо толкова необичайно не се е случило. Футболистите тренират усилено и се влагат в тренировките, което определено дава оптимизъм не само на мен, но и на треньорския екип за следващите мачове", каза още Сакаджийски.

"Срещу Черно море ще играем за победа, която да вдигне самочувствието ни, а и да зарадваме своята вярна публика. Знаем, че гостите са име и марка в родния футбол, но не имената и марката, а самите футболисти правят футбола, както нашите момчета показаха срещу „Ботев“ (Пловдив). Така че основна цел си остава победата“, добави председателят на Управителния съвет на неврокопчани Антонио Сакаджийски.
Той добави още, че Пирин ще продължи със селекцията си в движение и даде да се разбере, че през зимния период ще бъдат привлечени нови състезатели като основна отговорност за тя ще има треньорският екип начело с Тенчо Тенев.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА