Председателят на Сдружение Ботев (Пд) Марин Бакалов разкри, че до края на месеца БФС ще се произнесе в коя футболна група ще започне „жълто-черният" клуб. Легендата на „канарчетата" призова пловдивския бизнес и всички обичащи тима да помогнат с каквото могат за възраждането на отбора. До момента от членски внос, който е 240 лв., са събрани едва 15 000 лв, пише "Меридиан Мач". На 31 май Управителният съвет на сдружението ще обяви бюджет за първия си състезателен сезон.

„Нека нашите фенове бъдат спокойни. Провеждаме много срещи. Нещата се движат по график. Всеки ден се увеличава членската ни маса. Призовавам всички, които обичат Ботев, да дадат своята лепта от 240 лв. в канцелариите на стадион „Христо Ботев". Със сигурност Ботев ще го има, само не се знае от коя група ще започнем през есента и с колко пари ще разполагаме. Имаме идеи, но всеки бизнесмен, които желае да помогне, няма да бъде върнат”, каза Бакалов.

В същото време душманинът на „канарчетата" Димитър Христолов разкри, че е песимист за сдружението на Ботев. „Марин Бакалов не трябва да играе шушу-мушу. Той работи по схемата „Дайте пари, за да ви дадем". Така както сте тръгнали Ботев може да изчезне от футболната карта на България. Песимист съм, че сдружението ще просъществува", каза Христолов./БЛИЦ