Наставникът на младежкия национален отбор Александър Димитров е единственият специалист в България, който в момента е в състояние да възкреси първата ни гарнитура.
 
С отличната си работа при тима до 21 години, Димитров показа, че може да печели трудни битки в неравностойната надпревара с парите, възможностите и класата на съперници като Холандия и Швейцария, които получиха допълнителна бонификация от съдиите в квалификационните срещи.
 
 
Модерните методи на Александър дават плодове и през последните години. Доказателство е изграждането на над 90% от българските футболисти, които са играли под негово ръководство.
 
Добавена стойност към уменията на младия специалист е уважението и респекта, с които се ползва сред националните ни състезатели, които със сигурност ще надхвърлят възможностите си, ако той поеме предизвикателството да води трикольорите.
 
Държави като Северна Македония и Полша гласуваха доверие на треньорите на младежките си отбори, като ги изстреляха на най-високото стъпало и резултатите веднага се видяха.
 
Дошло е време, в което БФС да заложи истински на млад и смел наставник като Димитров, който да извади първия ни тим от блатото и да го поведе към успешни битки.
 
В противен случай отново рискуваме националния отбор да се лута в безтегловност в и без това турболентните времена, а сънародниците ни да страдат.
Ивайло КРАЧУНОВ