*ЦСКА довечера излиза в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на турнира Лига Европа (новото име на турнира за купата на УЕФА). В определената група от Любо Пенев за двубоя с ирландския Дери Сити тази вечер само петима футболисти имат мачове в евротурнирите. Това са Йордан Тодоров, Кирил Котев, Светослав Петров, Маркиньос и Викторс Мороз, който обаче няма двубои с червената фланелка в Европа, а с тази на латвийския Сконто (Рига).

Трима играчи, които също имат европейски опит – Ивайло Петров, Александър Бранеков и Владимир Манчев, останаха извън групата. Капитанът Тодор Янчев също има натрупани доста срещи в Европа, но той е контузен.

*Без нито един мач в Европа са цели 14 футболисти, част от които тази вечер ще направят своя дебют срещу Дери Сити.

*ЦСКА вече е елиминирал три съперника от Северна Ирландия. Съперникът на “червените” тази вечер Дери Сити също е от тази страна, въпреки че се състезава в първенството на Ирландия. През годините “армейците” са се справяли с Линфийлд през сезон 1966/67, 1/4-финал – 2:2 като гост и 1:0 у дома, Гленторан през сезон 1981/82, 1/8-финал – 2:0 у дома и загуба с 1:2 като гост и за последно с Портадаун през сезон 1999/2000, квалификационен кръг – 3:0 като гост и 5:0 у дома.

Локо (Сф) е отстранявал Дери Сити през сезон 1995/96 за КНК след загуба с 0:1 като гост, но победа 2:0 в София.

Футболистите с евромачове, които са в групата за срещата с Дери Сити:
Йордан Тодоров
Кирил Котев
Светослав Петров
Маркиньос

Футболисти с евромачове, но извън групата за срещата с Дери Сити:
Ивайло Петров
Александър Бранеков
Владимир Манчев

Контузен
Тодор Янчев

Евромачове със Сконто (Латвия)
Викторс Мороз

Без мачове в Европа: Здравко Чавдаров, Иван Караджов, Иван Иванов, Костадин Стоянов, Павел Виданов, Йордан Минев, Атанас Зехиров, Коста Янев, Руи Мигел, Иван Стоянов, Тодор Тимонов, Давид Да Силва, Дормушали Саидходжа, Орлин Орлинов