Световната квалификация между България и Беларус (1:0) се превърна в една от най-слабо посетените битки от тази надпревара. Срещата на стадион "Васил Левски" бе изгледана от точно 1994 зрители, по данни на УЕФА.

На всичко отгоре голяма част от посетилите мача бяха с безплатни пропуски, а на стадиона имаше и много деца от различни школи, които също бяха допуснати безплатно на стадиона.

Кратка справка показва, че с изключение на няколко домакински двубоя на страните джуджета - Андора, Сан Марино и Гибралтар, нашият двубой е най-слабо посетен от началото на квалификациите за Мондиал 2018.

Като изключим двубоите при затворени врати на Украйна и Хъравтия, най-слабо посетеният двубой от началото на квалификациите е Гибралтар - Гърция. Срещата е изгледана на живо от 460 зрители. Трябва обаче да отчетем факта, че населението на страната домакин е 30 000 души - малко повече от един микрорайон на квартал Люлин в София. 1959 души пък са изгледали срещата на Гибралтар у дома с Белгия.

Домакинството на Сан Марино на Азербайджан е посетено от 886 души и заема второ място за най-малко публика. Домакините обаче имат население, което е много близо като брой до това на Гибратар.

 На трето място се нарежда срещата Украйна - Косово, но тя се игра в Полша - 999 зрители.

Има още една среща, която е по-слабо посетена от България-Беларус и тя е - Андора - Латвия. Двубоят е наблюдаван от трибуните от 1115 зрители. Населението на Андора е малко под 80 000 души.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​