При слаб интерес от страна на чуждестранните клубове започна организираната от българския гранд ЦСКА среща с идея за създаване на Източноевропейска футболна лига. Представители на сръбския Цървена Звезда и румънския Динамо (Букурещ) и на 5 български отбора присъстват на срещата.

На срещата, която бе открита със слово на президента на ЦСКА Димитър Борисов, присъстват представители на “Левски", Локомотив (София), Локомотив (Пловдив), Берое и чуждестранните клубове Цървена звезда и Динамо (Букурещ). В заседателната зала има представители още на Професионалната футболна лига и украинската футболна федерация. Очаква се до края на деня към дискусията да се присъединят представители на още клубове от Турция, Азербайджан, Гърция, Молдова и др.

След встъпителното слово на Димитър Борисов последва предложението на ЦСКА за създаване на Източноевропейска футболна лига и турнир за купата на спонсора. Форматът на надпреварата включва мачове от месец септември до май, съобразени с календара на местните първенства и евротурнирите. Турнирът трябва да се провежда по схемата: 8 групи по 4 отбора. В лигата ще бъдат включени 32 отбора, от които един специално поканен.

Очаква се сформиране на инициативен комитет, които да внесе предложение до ФИФА и УЕФА, за да може тази идея да се осъществи под юрисдикцията на двете централи. /БЛИЦ