Само с два отбелязани гола приключиха мачовете от Източната “Б” група. По програма се изиграха четири срещи, а дербито Спартак (Варна) – “Ботев” (Пловдив) е утре.

В двубоите предизвикващи интерес Сливен победи лидера Черноморец (Поморие) с 1:0 и прати Етър на върха в класирането. “Болярите” направиха 0:0 с Нефтохимик.

За Сливен победния гол реализира Светослав Петров в 60-ата минута с добавка. Домакините доминираха в двубоя, но пропуски на Ивайло Петров и Мирослав Миндев ги лишиха от по-сериозен резултат. Черноморец (Поморие) се разигра в последните десетина минути, но не успя да изравни. Добрата новина за отбора е, че новият кмет Иван Алексиев обеща, че ще помага на клуба.

Етър излезе начело в класирането, въпреки че спечели само точка у дома срещу Нефтохимик, начело на който дебютира Ангел Стойков. На трибуните на стадион “Ивайло” бе бившият треньор на националния отбор и ЦСКА Стойчо Младенов. Той гледа изявите на малкия си син Стойчо и видя как големият Александър се контузи на загрявката и не успя да влезе в игра.

Първата сериозна опасност в мача бе в 20-ата минута, когато Петър Колев от “шейховете” излезе сам срещу вратаря Цанков, който спаси. През второто полувреме Етър игра силно, но не успя да вкара гол.

Резултатите от кръга тук

Всички мачове досега и класирането в групата тук