Треньорът на Спартак (Варна) Иван Найденов обяви, че от футболистите, които играха срещу Химик, само Васил Боев ще остане в тима за есенния полусезон в Североизточна „В“ група.
 
Както е известно, Боян Илиев може да си тръгне по всяко време, ако си уреди нов трансфер в Гърция. Със Станислав Вълчев, Вилиян Денчев, Георги Щерев, Калоян Иванов, Славомир Събков, Мартин Великов, Иво Михайлов, Ивайло Русев, Георги Димитров, Румен Александров, Тодор Радомиров, Тони Атанасов и Милен Бабаджанов ще се водят разговори тази седмица.
 
Останалите са юноши на клуба, които ще играят за старшата възраст и през новия сезон и по преценка на Иван Найденов евентуално в някои срещи във „В“ група.
 
„13-те футболисти, с които ръководството ще преговаря, са дали принципно съгласие да останат, но докато не стане всичко факт, не ги броя за сигурни. Очаквам отговор и от още трима играчи. Кажат ли „да“ и запазим другите, тогава ще говорим и за цели. За есента искам да разполагам с група от 20 футболисти“, заяви треньорът на Спартак.
 
Славомир Събков, който е приет за студент в НСА, е отложил следването си с една година, за да помогне на родния си тим. „Соколите“ търсят класни съперници за провеждане на контролни срещи на 1 и 8 август.