До 100-годишния си юбилей “Левски” най-вероятно няма да може да изпълни на 100% амбициозния си план за реконструкцията на стадион "Георги Аспарухов". Финансовият директор на "сините" Константин Баждеков сподели, че в момента се обсъжда възможността единствено сектор “А” на "Герена" да бъде открит за празненствата на 24 май 2014 година. А Останалите трибуни ще бъдат изградени на по-късен етап.

При презентацията на проекта за новия стадион от “Левски” обявиха, че до лятото на 2014-а ще завършат изграждането на централната трибуна и сектор “Б”, а след това през 2015-а ще бъде построен и сектор В. Преди няколко дни обаче президентът на "сините" Тодор Батков с половин уста призна, че приоритет е изграждането на сектор “А”, който бе взривен.

"Работим по изграждане както сме заложили, изготвяме нужната документация. И ако успеем да се справим, ще изпълним плана. Но ако това не стане, ще отидем на вариант единствено за изграждане на сектор “А”. Някъде в края на април ще знаем точно как ще се развият нещата. Целта ни е за 100-годишнината през май следващата година да направим реконструкцията. Дали ще бъде вариант за “А” или “Б” или само за централната трибуна, ще видим. За момента не сме взели крайно решение. Следващия месец ще съобщим на вас и на феновете каква част от плана ще изпълним за 100-годишнината.", каза Баждеков пред “Тема спорт”.

В същото време на "Герена" вече завърши поставянето на колоните, които държат предпазната мрежа пред сектор “А”. В понеделник тя ще бъде опъната. По този начин Левски ще изпълни всички изисквания на общинската комисия, която трябва да разреши на "сините" да домакинстват на своя стадион въпреки ремонтните дейности.