Амбициозен наш треньор откри школа в Англия, разбра БЛИЦ. Работилият до скоро в Славия Здравко Колев се опитва да пробие в Лондон, където взе със себе си таланти от най-стария столичен клуб. Децата са родени през 1997 година и 1998-а, като тренират и учат в спортно училище в Лондон.kolev.jpg

"Дойдохме в Англия на 15 септември. Сам направих школата, използваме четири затревени терена. Децата са големи таланти, които горят от желание да станат футболисти. Англия е мястото, където те могат да се развиват и да бъдат забелязани. В България не се дава шанс на талантливите ни момчета и е логично те да искат да бягат в чужбина. В това вече се убедих. Преди години работих и в Еспаньол. Испания и Англия са на светлинни години пред затъващия футбол в България", заяви Здравко Колев пред БЛИЦ.

"Взех 8 деца от Славия - Димитър Каров, Здравко Грозданов, Петър Минишки, Радослав Младенов, Мартин Самарев, Денис Василев, Кристиан Бурски и Александър Котаров. Все талантливи момчета, които тук в Англия мачкат здраво. Нямат равни в тяхното училище. Много съм благодарен на родителите им. Те ми се доверяват и осъзнават, че Англия е мястото, където талантът на 41027_124529004263466_119351964781170_123347_2512486_n_1_.jpgдецата им може да се развие. Хората определено мислят за бъдещето на своите наследници. Аз съм наел къща, в която всички сме настанени. Това е хубаво - че сме под един покрив", разказа младият специалист.

"Имам и микробус, с който ги карам на училище и тренировки, след което ги прибирам вкъщи. Благодарен съм на родителите им, че се навиха да вадят по 650 паунда на месец, за да може да бъда сега тук с децата им и да ги уча на най-важните стъпки на футбола. Скоро очакваме и други момчета от Славия. В школата ми са още няколко деца на семейства, живеещи в Лондон. Тренирам не само българчета, а и англичанчета", разказа още Здравко Колев за БЛИЦ.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ