Откривателят на футболни таланти Митко Джоров вече не е шеф на детско-юношеската школа на Берое. Както специалистът, така и от клуба, не обявяват причината за раздялата, за която до този момент само се знаеше, че е по взаимно съгласие. БЛИЦ обаче разбра интересна случка, довела до махането на Джоров.

Преди дни формацията на Берое, състезаваща се в Елитната юношеска група до 17 години, губи с катастрофалното 0:5 от Литекс. Треньор на тима е Атанас Димитров. Шефът на школата Митко Джоров съвсем логично търси обяснение за срамното поражение. Специалистът се ядосал, след като научил, че ден преди мача за първенството юношите на Берое играли мач на малки вратички, а часове след това били неузнаваемо слаби срещу гостите от Ловеч.

Джоров иска обяснение от едно от момчетата, за което научава, че се е раздавало в приятелското мачле, след което се е криело по терена във важния мач от шампионата. Юношата на Берое обаче се оказва връзкар, което изиграва лоша шега на шефа на ДЮШ. Дядото на момчето е сред началниците на спонсора на клуба - "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД. Така се сдига до разпореждането Митко Джоров да бъде махнат от поста.

"Много е жалко случилото се с Митко Джоров - отличен специалист, който гореше от желание да работи за развитието на школата ни. Но уви - не му позволиха да продължи", коментираха източниците на БЛИЦ от Берое.

Джоров е роден на 11 февруари 1968 година. Той оглави ДЮШ на Берое през юни 2014 година.

Сега пред специалиста се открива възможност да се завърне в любимия си "Ботев" (Пловдив), където най-вероятно ще замени Николай Киров - Белия, начело на школата на "канарчетата".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ