Необичайна ситуация за клуб от "А" група се разигра малко преди полунощ. БЛИЦ разбра, че футболистите на Локомотив (София) са били зарязани на километри преди София след мача с Лудогорец, загубен с 1:5. Клубното ръководство за пореден път се изгаврило с играчите, които и без това продължават да правят чудеса от храброст при положение, че не получават редовно парите си и им се дължат по няколко заплати и премии.

Тази вечер, докато се прибирали от Разград, футболистите били зарязани на пътя, след като свършило горивото на клубния автобус. На шофьора и играчите било съобщено, че няма пари за нафта и всеки да се спасява както може. Неприятната и необяснима ситуация за клуб от "А" група принудила "железничарите" да викат таксита, с които се прибрали до столицата. Играчите вадили пари от джоба си, само и само да стигнат до домовете си. Гледката била много неприятна. Някои играчи дори нямали пари и им се наложило да вземат заем от съотборници.

"Жалка картинка и пълна аматьорщина. За каква "А" група изобщо говорим, нещата не са никак добре", беснееха играчите.

В 14 часа в понеделник те трябва да излязат на тренировка, а БЛИЦ разбра, че не се изключва възможността отново да има бойкот.

Дали обаче нещата ще се оправят, ако играчите пак алармират за проблемите и започнат да си искат заработените пари? Само ще припомним, че преди по-малко от три седмици футболистите бойкотираха една от тренировките. Играчите на Локо (Сф) имат да получават заплати и премии, но босът Николай Гигов направи така, че да се кротнат. Собственикът на клуба се появи в "Надежда" и пред външни хора унижи играчите. Гигов публично обяви на кой какво е платено, четейки от листче хартия, а за капак футболистите трябваше да потвърждават.

Играчите осъзнават вината си за тежката загуба в Разград в неделния ден, но не приемат отношението към тях от страна на ръководството.