Уелският национал Оуен Уилямс, за чието желание на Черно море да го привлече БЛИЦ СПОРТ първи писа, е вдигнал кръвното на варненския клуб и треньора Георги Иванов. Нашата агенция разбра защо трансферът на вратаря е пропаднал.

Първоначално уелсецът и Черно море уточнили всички подробности относно договора. Постигнато е било споразумение за заплатата на стража, както и премиите, които ще получава.

Оставало е само Уилямс да пристигне в България, да премине медицинските прегледи и да подпише. Даже било уточнено кога той ще потегли за Варна. В последния момент обаче уелският вратар изпратил писмо до Черно море, в което горе-долу пишело следното:

„Има само една малка подробност, която трябва да уточним. Преди да подпиша, ще ви помоля моята жена да разгледа вашия град. За целта трябва да осигурите автомобил, с който тя да види Варна. Ако и хареса, чак тогава ще сключа договор с клуба. Ако не – сделката няма да се осъществи”.

В Черно море подивели от капризите на Уилямс и най-вече на неговата половинка. По настояване на Гонзо те изпратили отговор са уелсеца, в който било написано следното:

„Г-н Уилямс, ние имаме към вас две предложения. Първото е вместо във Варна да заведете съпругата си в Монако. Да разгледа това красиво кътче, което със сигурност ще й хареса. Тогава на 100 процента ще подпишете договор с популярния в Европа клуб. И ще получавате петорно или шесторно по-голяма заплата на месец. По този начин хем вие ще сте доволен, хем и жена ви.

Второто предложение е да дойдете все пак във Варна. Ще й покажем града, ще я разходим. Но ако й хареса, вместо вие, нека тя да пази на вратата на Черно море!”.

Според наши източници първото предложение със сигурност е било изпратено на имейла на Оуен Уилямс, а за второто варненци са се колебаели до последно. Дали е пуснато и то, можем само да гадаем. Факт е обаче, че Гонзо и компания са си направили уникална гавра с уелсеца и капризната му булка. БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма