Преди дни Левски успя да се сдобие с така желания централен нападател. В клуба под наем пристигна Дени Алар от Рапид (Виена). Под наем с опция за удължаване и с добра визитка. И се контузи...

Какво се случва обаче? По настояване на ръководството на Левски прегледите на Алар се правят в базата на Рапид (Виена). Защо не се правят в базата на българския клуб в Австрия или в София, никой не може да каже. Докторът на "сините" пътува до там, а прегледите са извършени заедно с голям австрийски специалист. И те са безупречни. Алар е в отлично здраве, но е изостанал във физическата подготовка.

Веднага се изготвя индивидуална програма, по която да се готви и да влезе бързо във форма. Четвъртък прави лека тренировка, петък излиза на терена и при по-бързо затичване усеща болка в прасеца. Продължава да тренира индивидуално въпреки болката. Но му правят нов магнитен резонанс и се вижда, че е... контузен. Аут е за около 20 дни.

Настава паника. Как играч, който преди ден е минал обстойни медицински прегледи, се контузва. Ако попитате светилата в спортната травматология, ще ви припомнят, че има десетки случаи, в които играчи се контузват тежко дори при разходка. Има случаи на скъсани връзки при излизане от тунела и какво ли още не.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Гледан ли е обаче Алар на живо и защо е в изключително лошо физическо състояние?

От началото на календарната година Алар има едва пет (5) изиграни мача. Последният е в края на май, преди това три през април. Кога е гледан на живо от щаба на Левски, не се знае. Но се знае, че често страда от контузии. Цели 13 в кариерата му.

Последната е именно през май. Дали заради липсата на игрова практика или заради честите травми, но Алар има да наваксва много, за да влезе във форма. В Левски вероятно са знаели, че няма да разчитат на него за първите мачове именно заради лошото му физическо състояние, което за десетина дни едва ли щеше да се подобри значително.

Истината е, че Алар бързо ще се възстанови от травмата, която не е сериозна. И се драматизира излишно. И ако успеят на "Герена" да му направят добра програма и бързо да го вкарат във форма, то австриецът ще може да покаже дали има качества. Но Левски се нуждае от здрави нападатели в най-кратки срокове.
ДИМИТЪР  АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019