Треньорът на Пирин (Благоевград) Йордан Самоковлийски заяви, че с този отбор, с който разполага в момента, ще успее да се пребори за първото място в Югозападната „В” група, даващо право на промоция в професионалния футбол.

„Веселин Стойков вече обяви, че остава в Пирин. Желанието на Владислав Златинов също е да играе при нас. Ако се появи добра за него оферта от голям клуб, е нормално да приеме. Смятам, че имаме готов отбор за влизане в „Б” група и не би трябвало да имаме проблеми през новия сезон", сподели Самоковлийски.

"Досега не познавах отборите в Югозападната „В” група, тъй като не ми се беше налагало да се изправям срещу тях. Като основни конкуренти за първото място се очертават Миньор (Перник), Чавдар (Етрополе), Витоша (Бистрица), Сливнишки герой, Оборище (Панагюрище)”, коментира Самоковлийски.

Следващата контрола на „орлетата” е в сряда от 18:00 часа срещу Велбъжд в Кюстендил.

Очаква се в проверката повторен дебют с екипа на Пирин да направи Георги Даскалов. Той пропусната последните две контроли с Пирин (Разлог) и Септември (Симитли), тъй като е изостанал с подготовката.