Спортно-техническият щаб на Пирин (Благоевград) се отказа от привличането и освободи Калоян Ангелов. Младият нападател дойде на проби от тим от Серия "C" на италианското калчо и игра през второто полувреме в контролата между „орлетата" и Марек, която лидерът в Югозападната "В" група спечели с 1:0.

„Не е лош футболист, но на неговия пост имаме много хора“, коментира пред е-79 веднага след края на срещата наставникът на „орлетата“ Йордан Самоковлийски.

Специалистът бе категоричен, че е бил против напускането на Методи Костов, който отиде в Миньор (Перник).

„Бяхме много против напускането на Костов. Много искахме да го задържим, но той предпочете да напусне. В предни позиции конкуренцията е голяма и за това момчето предпочете да отиде и да играе в друг отбор. Лично аз много съжалявам за Костов“, обяви наставникът на „орлетата“.

Той заяви задоволството си от последните мачове срещу Пирин (Гоце Делчев) и Марек. Самоковлийски дори обяви, че според него отборът му е играл по-добре в дадени моменти в контролата с неврокопчани, въпреки че срещу Марек тимът направи много добър мач.

Следващата контрола на Пирин ще бъде в събота срещу Витоша (Бистрица) в Кресна. Наставникът още веднъж даде да се разбере, че иска "орлетата" да играят с по-силни противници, но повечето професионални български отбори са на лагери в Испания, Турция и Кипър.