Колоритният бивш нападател на Локомотив (София) Саша Антунович сдоби популярност от участието си в риалити шоуто на Нова ТВ ВИП Брадър. Ето какво каза сърбинът пред агенция БЛИЦ за участието си в предаването, футболната си кариера и живота

-Саша, напусна ВИП Брадър преди големия финал, който беше в неделя. Каква е твоята оценка за представянето?
-Трябва да видя снимки и записи на предаването (смее се). Как да кажа как съм се представил, като бях вътре в къщата, другите трябва да ме оценят. Мога само да заявя, че бях себе си, защитавах приятелите си.
-На последния лайф с твоето участие бяха събрани около 32 хиляди лева за благотворителни цели, подкрепиха те треньорът Драголюб Симонович, футболистът Георги Марков, спортният журналист Крум Савов.
-Благодаря им от сърце, те са мои приятели. Благодаря на главния редактор на предаването Ники Николов, както и на продуцентите. В къщата срещнах много мои приятели, с които съм сигурен, че ще продължаваме да поддържаме връзка и след предаването.
-По телефона се включи изпълнителният директор на Локо (Сф) Иво Тонев, за да дари 3000 лева от клуба.
-Благодаря на всички, на Иво Тонев, на феновете на Локо (Сф), които бяха в публиката и дойдоха да ме подкрепят. Те винаги ще останат мои приятели и аз ще съм част от тях.
-Защо взе участие в това риалити шоу и би ли го направил още веднъж?
-Направих го заради каузата, както го сториха и всички останали участници. Хубаво е да съберем пари за деца, които имат нужда.
-Какво мнение си изградил в тези хора, които не те познават и за първи път разбраха за теб от ВИП Брадър?
-Дано съм се харесал на хората, направих всичко възможно, за да съберем колкото се може повече пари. Накрая избухнах и искам да се извиня на тези, които са ме разбрали погрешно. Исках да се покажа в още по-добра светлина на моя лайф, за да събера още средства. Освен Драголюб Симонович, Крум Савов и Миодраг Иванов, бях готов да поканя още мои приятели, да се обадя на други по телефона, за да се включат и да дарят пари. Ще ви кажа, че ако разполагах с възможност, веднага щях да се свържа с Неманя Видич от Манчестър Юнайтед, с Марко Пантелич от Херта и те да помогнат с каквото могат. Бях убеден, че съотборникът на Бербатов щеше да удари едно рамо, защото е готин. Можеше да се уговоря с някои треньори – Миодраг Йешич, Ратко Достанич, Люпко Петрович да дарят средства за благотворителност. Освен това в студиото можеше да поканя още мои приятели от България, защото тук имам страшно много хора, на които държа. За да стане ясно, че Саша има приятели, не само сърби, а и в България – борци, футболисти. Щях да поканя майка ми, съпругата ми да дойдат в студиото. Имах уговорка с Устата, още докато той беше в къщата, да бъде водещ на моето шоу.
-Защо не се осъществи тази оранизация?
-Не искам да коментирам повече. Моята цел бе да събера пари, а не да стигна до финала. Ако исках да отида на финал, щях да го направя.
-Как се прекарва толкова дълго време без семейството ти, с чужди хора и под зоркото око на камерите?
-Беше тежко, но всеки участник знае къде влиза, при какви условия и какво ще бъде вътре. На мен и Тошко Славков ни беше най-трудно, защото двамата бяхме вътре без никакви излизания. Останалите напускаха къщата, срещаха се със семействата си, а аз не успях да видя съпругата ми дори за 5 минути. На Тодор също не му беше леко, липсваше му семейството, тежеше му името и фамилията. Той какво е виновен, кой е бил дядо му и т.н. Останалите участници, когато излизаха навън, получаваха наставления от близки и роднини, как да се държат, къде грешат, какво да променят, за да стигнат колкото се може по-напред.
-Имаше конфликт с Мария Гроздева, нарече те клюкарка и интригант.
-Не е вярно, че съм интригант, в живота си съм свикнал винаги да защитавам приятелите си. През цялото време пазих абсолютно всички, да не кажа нещо лошо или да не нараня някого. На всички жени се опитвах да помогна. Не случайно на последния лайф Ивайла Бакалова излезе и каза, че съм мъж за подражание и ме защити. Крайният победител Део направи същото.
-Какво е впечатлението ти за известните хора, които ви гостуваха в къщата – Любо Ганев, Преслава, Камелия, Андрей Слабаков, Диана Любенова и др.?
-Страхотни са. С никого не влязох в конфликт. Щом никой от тях не ме номинира, какво повече да коментирам.
-Вярно ли е, че нарочно не си давал всичко от себе си на игрите в къщата?
-Това е пълна глупост. Само веднъж не се представих добре, а и защо да го правя, аз какъв интерес имам.
-Съпругата ти как прие твоето участие във ВИП Брадър?
-Перфектно, както знаете и тя има българска кръв. Знаеше къде влизам, но имаше и нерви, беше развълнувана, както и всички останали от моето семейство.
-Какъв хонорар взе за участието си в шоуто?
-Стига с тези въпроси, главата ми пуши. Съгласих се да дам интервю, но такива неща не коментирам.
-Беше под един покрив с хубави жени - Ивайла Бакалова, сестра и Божидара, Мис България Антония Петрова. Не ти ли хареса някоя от тях?
-Не, харесвам и обичам само моята жена! Няколко пъти я поздравих чрез камерите и й казах, че я обичам. На всички дами в предаването се опитвах да помогна, ако имаха нужда.
-Какво мислиш за Евгени Минчев?
-Пич, пич, много е готин.
-Защо твоят лайф бе само 40 минути, а на Мария  Гроздева – час и половина?
-Не коментирам. Аз и за 40 минути направих подобаващо шоу.
-Какво следва оттук нататък в кариерата ти, къде ще играеш?
-Наистина не знам. Много скоро ще се разбере.
-Защо не остана в Локомотив (София)? Предлагаха ли ти ръководен пост?
-Аз не съм се разделял с клуба, никога не е късно за нищо. Винаги ще уважавам Иво Тонев, президентът Николай Гигов, Чавдар Цветков и всички на стадиона в “Надежда”. Това са уникални хора, които ме подкрепиха във ВИП Брадър.
-Говорят, че обичаш да се веселиш, а на другия ден правиш страхотни мачове. Вярно ли е?
-Знам накъде биеш. Чувам и чета такива работи постоянно по мой адрес. Искам да опровергая категорично слуховете, че вечерта преди мача на Локо (Сф) с Рен за Купата на УЕФА едва ли не съм пил до зори. Тогава бях в една стая с Дидо Дончев и той може да потвърди, че бяхме подготвени максимално добре за този двубой.
-Кой мач никога няма да забравиш до момента в кариерата си?
-Точно този двубой с Рен за купата на УЕФА през есента на 2007 година. Тогава вкарах и двата гола за победата ни с 2:1, но отпаднахме от турнира, тъй като бяхме загубили първия мач в София с 1:3.
-Какво те прави щастлив?
-Много труден въпрос, трябва лично да го преживееш. Съпругата ми и семейството ме карат да съм щастлив.
-Богат човек ли си, каква кола караш?
-Щом живея, значи съм богат. Карам един Пасат, мен материалните неща не ме правят богат.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ