ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде интервю за сръбското издание „Meridian Sport“. Пред медията от родината си той направи коментар за изминалия шампионат в България и призна, че Лудогорец е най-добрият отбор в нашето първенство. 45-годишният специалист призна, че го боли за изпусната от Иван Турицов дузпа срещу „орлите“ в директния мач между двата тима от плейофите, което лиши „армейците“ от шанса да спрат доминацията на разградчани.

„Горчи, когато изпуснеш титлата за една точка. Толкова близо и все пак толкова далеч. Изиграхме добър сезон. Наред с добрите резултати, най-голямото ни предимство е, че си върнахме феновете. От тази гледна точка беше изключителен сезон, въпреки че не спечелихме трофеи. Първите четири месеца играхме пред празни трибуни, защото привържениците имаха проблем с ръководството. Футболистите върнаха публиката с желание и добри резултати. Надявам се, че с подкрепата на феновете ще бъдем още по-добри през следващия сезон“, заяви Илич.

„Съжалявам, когато гледам дузпата, която Турицов пропусна и ни струваше титлата. Това се случва във футбола и не можем да върнем времето назад. Лудогорец стана шампион, но ние доказахме, че можем да сме близо до него и ще опитаме да го изпреварим. В някои мачове имахме късмет, но с играта си не заслужавахме да ги спечелим. Понякога вратарят ни вадеше. Изиграхме три мача с Лудогорец – загубихме два и един завършихме наравно, но съм много доволен от начина, по който го изиграхме. Това е много важно за мен. „Щом един отбор е шампион толкова дълго, е трудно да го свалиш. Лудогорец е най-добрият отбор в България, има най-добрите играчи, постоянно играе в Европа, това му помага много“, продължи наставникът на „червените“.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

„ЦСКА като клуб винаги трябва да се бори за върха. Никой не ни постави ултиматум, когато дойдохме на работа в клуба. Преминавахме от мач на мач. В предишни години разликата в разликата е била много по-голяма спрямо Лудогорец. Тази година до последния кръг не се знаеше кой ще е шампион. Направихме това с добра атмосфера сред играчите, упорити тренировки, давайки всичко от себе си. Свикнах с постоянно напрежение, особено като играх за Партизан. ЦСКА е такъв клуб. Там феновете признават само трофеи, титли, победи в големи мачове", допълни специалистът.

„Иван Иванов, Иван Бандаловски и Валери Божинов много ми помогнаха. Те са мои бивши съотборници, с които поддържам контакт. Имах фантастичен сезон в Партизан с тях. Страхотни момчета, които са ми били на разположение през цялото време. Чуваме се и се виждаме редовно и за мен това означава много“, допълни Илич.

„Лазар Туфегджич дойде заедно с нас в ЦСКА. Той е фантастично момче и футболист. Имаше нужда от период на адаптация, тъй като това е първият му задграничен отбор. Мисля, че може повече и очаквам да покаже от възможностите си през следващия сезон“, призна треньорът на „армейците“.

„Българското първенство е с подобно качество като сръбското. Субективното ми мнение, че сръбската Суперлига има минимално предимство като качество. България води с добрата инфраструктура и терени“, завърши Саша Илич.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!