В навечерието на Великден и Разпети петък, когато Ботев (Враца) приема Локомотив (Горна Оряховица) в една от най-интересните срещи от 23-ия кръг на Втора лига, старши треньорът на домакините Сашо Ангелов изрази опасения, че битката за върха няма да се реши по честен начин. Врачани твърдят, че съдиите ги ощетяват, помагайки на Царско село, който в момента оглавява класирането с 50 точки. Ботев има с 5 по-малко (45). 

"В навечерието на Великден нека си спомним, че никой не е по-голям от Господ. За да подхвана темата със съдийството искам да кажa, че вече не мога да понасям тези назначения, такива отношения към нас... Имената на съдиите стават ясни два дни преди изиграването на мачовете. Петър Григоров, който ни "помогна" да не победим в Ловеч (0:0), сега го пращат да ръководи следващия мач на нашия опонент Царско село. Дано това назначение не е награда за приноса му! Истината е, че той не ни даде да играем футбол в Ловеч. Поне 20 минути от 90-те бяха изгубени в нарушения, изпълненията им и други номера. Ние ли сме толкова прости, или ни правят на такива, или провинцията нищо не значи, когато насреща е столицата? Бих искал точно на този факт да се обърне внимание", коментира Сашо Ангелов на пресконференцията на стадион "Христо Ботев", която свика, за да обясни случващото се, тъй като повече не може да търпи и да премълчава нещата, които по думите му се знаят от всички във Втора лига.

"Нека съдиите да свирят онова, което виждат, да се държат мъжки на терена. Спомням си, че през есента на мач във Враца срещу Струмска слава в 90-ата минута имаше чиста дузпа за гостите. Реферът тогава обаче се уплаши и не я свири. И друг пример ще дам – на домакинството ни с Локомотив (София) поздравих след мача съдията за червения картон на нашия играч, защото такъв имаше. Затова апелирам към арбитрите: "Свирете по съвест и онова, което виждате, а не онова, което ви диктуват или трябва да свършите, за да сте угодни на този или онзи!", каза треньорът на Ботев (Враца).

"Нека реферите не се правят на услужливи към този или онзи президент на футболен клуб, а да бъдат обективни при отсъжданията си. Оказва се, че някои от съдийските назначения напоследък съсипват труда, който полагаме от месеци насам. Не мога да приема подобно отношение и това е причината в прав текст да кажа, че не всичко е нормално. В родината на футбола - Англия, Лестър стана шампион, защото въпреки че няма финансовите възможности на останалите грандове, имаше феърплей и никой не си позволи да удари отбора под масата“, припомни наставникът на врачани.

Старши треньорът на врачани обърна внимание и на факта, че отборите се хвърлят на Ботев „на кило кръв и метър кожа“, а срещу Царско село се щадят, пише още "Конкурент". "Това, че играят на максимума срещу нас, е добре. В такива срещи футболистите израстват и се вижда кой какво може. А срещу противника ни се появяват отбори, съставени от юноши или резерви. Да, вярно е, че времето е грипаво, но чак пък толкова! Апелирам към всички отбори във Втора лига: Нека играем феърплей, защото решаването на мачове по нечестен начин не води до нищо добро. Сигурно много хора ще ме критикуват, ще кажат: „Ти откога си във футбола, не знаеш ли, че ги има тези неща?“ Но като мълчим, не помагаме на най-популярния спорт в България да се развива", допълни Ангелов.

На Разпети петък два от любимите му отбори – Ботев и Локомотив (Горна Оряховица) се срещат на стадиона във Враца - от 17:00 часа. "Не е тайна, че имам симпатии и към тези тимове. Юноша съм на Локомотив, израснал съм в този клуб, бил съм и нелош треньор. В професионалния футбол направих добро име във Враца, начело на Ботев. Но това нищо не означава, защото и колегата, който идва от Горна Оряховица, ще иска да се докаже тук (б.р. - Александър Димитров). Той ще преследва успеха така, както аз го преследвах при гостуването ни през есента, когато наистина победихме. Очаквам един корав и здрав мач, в който всеки ще иска да се докаже“, допълни Ангелов.

Кадри Konkurent.bg:

ВТОРА ЛИГА - 23 КРЪГ

4 април 2018 г. (сряда), 18:30 ч.
Монтана - Поморие 2:1

0:1 Ахмед Ахмедов (28), 1:1 Сергей Георгиев (54), 2:1 Иван Коконов (68)

5 април 2018 г. (четвъртък), 17:00 ч.
Локомотив (София) - Черноморец (Балчик)
Съдия: 
Мартин Емилов Стоименов
Асистенти: Даниел Милков Ников и Пламен Хинков Хинков
4-ти: Цанко Костадинов Миндалов
Съдийски наблюдател: Николай Георгиев Ангелов

5 април 2018 г. (четвъртък), 17:00 ч.
Марица - Несебър
Съдия: 
Мустафа Севди Шефкет
Асистенти: Атанас Иванов Делчев и Стефан Делчев Делчев
4-ти: Апостол Танчев Иванов
Съдийски наблюдател: Георги Димитров Влъчков

6 април 2018 г. (петък), 17:00 ч.
Нефтохимик - Струмска слава
Съдия:
 Ангел Детелинов Баялцалиев
Асистенти: Павлин Цветанов Михайлов и Мартин Руменов Ангелов
4-ти: Даниел Пламенов Краевски
Съдийски наблюдател: Борис Димитров Борисов

6 април 2018 г. (петък), 17:00 ч.
Оборище (Панагюрище) - Литекс
Съдия: 
Вангел Борисов Вангелов
Асистенти: Петър Димчев Стойчевски и Владимир Ангелов Велев
4-ти: Станимир Лозанов Тренчев
Съдийски наблюдател: Владимир Йорданов Владимиров

6 април 2018 г. (петък), 17:00 ч.
Ботев (Гълъбово) - Созопол
Съдия:
 Ангел Любенов Ангелов
Асистенти: Станислав Руменов Груев и Георги Любомиров Минев
4-ти: Йото Валентинов Гарабедов
Съдийски наблюдател: Асен Йорданов Николов

6 април 2018 г. (петък), 17:00 ч.
Ботев (Враца) - Локомотив (Горна Оряховица)
Съдия:
 Рюстем Джемил Карагарен
Асистенти: Тони Бонев Пандарски и Николай Неделчев Чакъров
4-ти: Георги Николов Николов
Съдийски наблюдател: Георги Василев Йорданов

7 април 2018 г. (събота), 15:00 ч.
Лудогорец - Царско Село
Съдия: 
Петър Григоров Григоров
Асистенти: Илиян Петров Капарашев и Милен Дончев Арабаджиев
4-ти: Ивелин Венциславов Занев
Съдийски наблюдател: Стоян Иванов Вътев

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига