Сашо Ангелов е новият директор на детско-юношеската школа на Етър. Вторият баща на Валери Божинов заменя на поста Калоян Чакъров, който занапред ще бъде само треньор на вратарите в клуба, а досега съвместяваше двете длъжности.

„Сашо Ангелов ще отговаря за работата на цялата школа, ще контактува с мъжкия отбор и ще препоръчва юноши от ДЮШ за представителния състав. Той ще бъде връзката между школата и първия отбор“, съобщи изпълнителният директор Ендер Дурмушев.

Сашо Ангелов е добре познато във футбола име. Роден е 1969 година в село Българско Сливово. Играл е в Локомотив (Горна Оряховица), „Ботев“ (Пловдив), ЦСКА, Локомотив (София), Добруджа, Етър, Пиета (Малта) и Академик (Свищов). Има 15 мача в националния отбор на България.

Треньорската си кариера започна в Чумерна (Елена), който вкара в „Б“ група, после през есента на 2008 г. бе старши треньор на Етър, а от 2009 до 2011 г. бе наставник на „Ботев“ (Враца), който класира и води в „А“ група.

„Получих вчера предложението и след разговори днес се разбрахме с ръководството на Етър. От понеделник започвам, имам концепция за развитието на школата. Имам поглед върху нещата, ясно е, че предстои здрава работа“, коментира Сашо Ангелов.

Представителният отбор на Етър пък тръгва утре за Истанбул, където в петък ще срещнат елитния Истанбул ББ в контролна среща. В групата за пътуването няма да попаднат контузените Ели Маркес, Радослав Анев, Четин Садула и Луис Едуардо, съобщи треньорът Цанко Цветанов.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА